WWW.TOP-PVC.NL
Uw kwaliteit specialist!

Wat is een PVC-Vloer?

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Het is een zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn. 

Waarom een PVC-Vloer?

De PVC vloer wordt door steeds meer mensen ontdekt. En dat is ook niet zo gek want de PVC vloer heeft u veel te bieden. PVC vloeren zijn namelijk uitzonderlijk duurzaam, sterk, eenvoudig te onderhouden, zeer stabiel en stil. PVC staat erom bekend geluiddempend te werken, het verminderd dus omgeving- en contactgeluiden. PVC is tevens zeer geschikt in de combinatie met vloerverwarming. 

PVC vloeren zijn dankzij de huidige technieken niet of nauwelijks van echte houten vloeren te onderscheiden. Waarschijnlijk heeft u al tal keren over een PVC vloer gelopen zonder dat u het in de gaten had. 

De Voordelen van PVC op een rijtje!

Het grootste voordeel, wat klanten ervaren bij PVC vloeren is vloerverwarming! Waar laminaat en parket isoleren, is een PVC vloer juist warmte-geleidend. Hierdoor komt de warmte goed door de vloer heen en hoeft de vloerverwarming minder energie te verbruiken voor hetzelfde resultaat. Sterker nog, vaak geeft de vloerverwarming door dit optimale rendement zo veel warmte af dat er geen andere verwarming meer nodig is. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke voordelen! die we hieronder toelichten.

 1. Warme uitstraling en akoestische demping
  Met een pvc vloer kunt u alle gewenste stijlen in u woning toepassen. Elegant leisteen, klassiek steen, betonlook, visgraat of moderne houten plakken. Alles is mogelijk. Het voordeel van een PVC vloer is dat u geen krakende vloerplanken heeft of last van tikkende hakken op de vloer. PVC heeft namelijk een akoestische demping. Daarom heeft u geen last van contactgeluiden. Bovendien voelt de vloer ook warm en comfortabel aan.
 1. Duurzaam en onderhoudsarm
  PVC vloeren zijn gemaakt om de zwaarste belastingen te kunnen weerstaan. Uw PVC vloer zal dus niet zomaar versplinteren, afbreken of barsten ten gevolge van zwarte belasting. Daarom zijn PVC vloeren geschikt om overal toe te passen: van kinder/peuterspeelzalen, ziekenhuizen, zorginstellingen, kantoorruimte tot in drukbezochte winkels. Een PVC vloer is een onderhoudsarme vloer. De uitstraling zal, zonder veel moeite, altijd even mooi zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een houten vloer die na enige tijd onderhoud nodig heeft om zijn uitstraling te bewaren.
 1. Hygiënisch en veelzijdig
  Hygiëne is uiterst belangrijk. Vooral in een hotel, restaurant, zorginstelling of openbare ruimte. Bij een PVC vloer kunnen bacteriën en vuil zich niet in barsten verstoppen. Bovendien veegt u het oppervlak gemakkelijk schoon. Een PVC vloer is bovendien geschikt voor alle ruimtes. Van woonkamer tot keuken of badkamer. Een PVC vloer is namelijk vochtbestendig.
 1. Betaalbaar
  PVC vloeren zorgen ervoor dat u wel de looks heeft van een natuurlijke vloer, maar niet de lasten. Daarbij speelt ook de prijs in het voordeel van een PVC vloer. Ten opzichte van bijvoorbeeld een houten of tegel-vloer bent u veel voordeliger uit.
 1. Uniek
  Van leisteen tot keramiek, van eik tot dennenhout, van betonlook tot visgraat, eigenlijk alles is mogelijk. De verscheidenheid in PVC vloeren is enorm. Ook voor u is er een vloer die perfect aansluit bij uw stijl en voorkeur.

Waarom een verlijmde PVC vloer?

Een verlijmde PVC vloer heeft het mooiste eindresultaat. Zo is een verlijmde vloer veel stiller dan een zwevende vloer. Heb je het hoogste rendement van je vloerverwarming, kunnen we strakker rondom obstakels (o.a. deurposten) werken en zijn er ontelbare keuzes in verschillende legpatronen te maken. Wat dacht je van een mooie visgraat!

Zo heb je jarenlang plezier van je verlijmde PVC vloer en mocht er iets fout gaan? Een beschadigde plank is eenvoudig te vervangen. Handig toch?

Het klopt dat, wanneer de vloer eenmaal ligt, je een verlijmde PVC vloer niet mee kunt verhuizen. Maar tegen die tijd ben je vast weer toe aan een andere vloer! En die komen wij graag weer bij je leggen ;-)

Heeft u een huur woning, waarbij een verlijmde vloer niet is toegestaan? Een breed assortiment lijm vloeren hebben wij natuurlijk ook in de klik variant! 

Heeft de vloer een voorbewerking nodig?

De meeste vloeren worden gelegd op een zandcement of een betonnen vloer. Als deze vloer niet teveel verloop heeft (max. 3 mm) en geen grote onregelmatigheden heeft, dan kan de egale ondergrond gerealiseerd worden via egaliseren (het aanbrengen van egaline). Dit is een perfecte basis voor het verlijmen van PVC stroken en PVC tegels. 

Na het aanbrengen van de egaline moet de vloer even drogen. In de meeste gevallen kan de volgende dag begonnen worden met het verlijmen van de vloer. Ook bestaande tegelvloeren (bijv. met vloerverwarming) kunnen op deze wijze bewerkt worden voor het leggen van de PVC vloer. Dan hoeven de tegels er niet uitgehaald te worden.