WWW.TOP-PVC.NL
Uw kwaliteit specialist!

Welkom bij TOP-PVC.NL

Wij zijn een betrouwbare partner voor al uw PVC Vloeren + Trapbekledingen! al onze werkzaamheden worden door eigen personeel uitgevoerd! in onze showroom, vind u een breed scala aan prachtige verlijmbare PVC stroken, waarvan een veelvoud, ook in de click variant te verkrijgen is.

UW PVC-VLOER DOOR TOP-PVC LATEN PLAATSEN : 

Opslag en transport

TOP-PVC Zorg ervoor dat het materiaal op een vlakke en stevige ondergrond, op afroep bij ons in de stelling word geplaatst. plat en in nette stapels waarna het eventueel vervoerd wordt.

Vóór installatie

Acclimatiseren: Om het krimpen en uitzetten te voorkomen, laat u uw pvc-vloer acclimatiseren door de stroken gedurende 24 uur op kamertemperatuur op de vloer te leggen. Stapel de planken of tegels in lage rechte stapels zonder verpakking, uit de buurt van verwarming, koeling, of ramen met direct zonlicht.
Vloerverwarming: Indien uw vloer is voorzien van vloerverwarming Zorg er dan voor dat de vloerverwarming gedurende 24 uur voor en tot 72 uur na het plaatsen van uw nieuwe vloer uit staat. 

TOP-PVC, neemt tijdens het egaliseren de vloer mee, en legt dit op een plek waar het rustig kan acclimatiseren, alvorens het de volgende dag geplaatst kan worden. 

Egaliseren : 

Alvorens, TOP-PVC uw vloer komt plaatsen, word de vloer vrijwel altijd eerst geegallisseerd, met een laagdikte van circa 3mm, word er een mooi glad oppervlak gecreëerd, waar we na het opschuren de vloeren kunnen aanbrengen.

Voor het egaliseren van de ondervloer maken wij gebruik van Uzin producten. Voor meer informatie: www.uzin.nl.

Plaatsing en verwerking

De ideale legtemperatuur is rond de 18°C en de luchtvochtigheidsgraad mag niet hoger zijn dan 70%. Te lage temperaturen en/of een te hoge luchtvochtigheidsgraad zullen zorgen voor een moeilijke verwerking en een slechte binding van de lijm. Direct zonlicht moet vermeden worden tijdens en na het leggen van de vloer zodat de pvc kan inwerken op de lijm. TOP-PVC draagt hier zorg voor.

Legmethoden : Het mooiste resultaat krijgt u als in de ruimte waar u de vloer legt aan beide zijden van de ruimte de strook even breed is. TOP-PVC zit in het midden van elke ruimte een rechte lijn, en werkt zo beide zijde af.  Er zijn drie legmethodes voor pvc-vloeren:

Wildverband: Bij de wildverband methode, dient de plank niet in verband in een verband gelegd te worden, maar kris kras door elkaar. Deze methode wordt vaak toegepast en geeft een mooie uitstraling!
Halfsteensverband: De halfsteens verband is een legmethode waarbij u begint met een hele plank daaronder een halve, dan weer een hele zo gaat het maar door. Het eindresultaat is een doorlopend patroon.
Visgraat: De stroken worden gelegd in een hoek van 90 graden. Eventueel kunt u de randen afwerken met een rechte strook. Visgraat bij ons op voorhand uitgezocht in onze showroom, waarna we samen met onze collega's op de eerste werkdag, het legplan bespreken. 1974